Waarom je een hoge energierekening moet voorkomen

energierekening-berekenen

Extreem hoge energierekening ontvangen? Heeft de energieleverancier een fout gemaakt? Dat kan maar in de meeste gevallen heeft het simpelweg te maken met een hoog energie en gasverbruik. Of dit nu aan jezelf ligt of aan andere factoren. Die eindafrekening valt je rauw op je dak en je zult hem toch moeten betalen. Redenen te over: misschien heeft u uw voorschotbedrag te laag ingeschat en moet u daarom nu flink bijbetalen.

Vind de oorzaak van een hoog verbruik

Feit blijft dat het vanaf nu op energie besparen aankomt want alleen op die manier voorkom je een hoge energierekening. Is de eindafrekening echt absurd hoog dan dien je zo snel mogelijk uw energieleverancier te bellen en voer een onderzoek uit. Misschien ben je in een nieuwe woning komen wonen en heeft de energieleverancier het verbruik van de vorige bewoner aangehouden voor de opmaak van de eindafrekening. Let er dan ook op dat je bij het verhuizen de oude meterstanden en de nieuwe meterstanden opneemt. Zo kun je aantonen dat het verbruik niet van jou afkomstig was.

Weg met die energieverslindende apparatuur

Maak foto’s en geef de meterstanden tijdig door waardoor de energieleverancier de eindafrekening juist kan opmaken. Maar ook andere zaken kunnen een rol spelen het kan goed zijn dat er een apparaat in huis is dat ineens meer energie verbruikt door een mankement of omdat het apparaat simpelweg te oud is. Oude apparatuur verbruikt nu eenmaal flink meer energie. Het is aan te raden om apparatuur met een hoog energieverbruik te vervangen voor een zuinig exemplaar. Je zult echt zien aan het einde van het jaar dat je energierekening lager uitvalt.

Gas verbruiken is prijzig

De toename van het gasverbruik kan ook roet in het eten gooien want hoe meer gas je verbruikt hoe hoger je gasrekening. En de gasprijzen zijn duurder dan de energieprijzen. Ondanks het feit dat wij een gasland zijn betalen we ook flink voor het gebruik van gas. Wees dus alerter op het gasverbruik want dit scheelt honderden euro’s per jaar op de eindafrekening.

Hoeveel betaal jij aan energiekosten elke maand?

De kosten die je elke maand weer moet afdragen aan de energieleverancier kun je zo duur maken als je zelf wilt. Daarom is energie besparen ook zo belangrijk want het betekent ook besparen op de maandelijkse kosten. Begin ook je zoektocht naar een goedkopere energieleverancier want ook daarmee kun je nog eens extra geld besparen. Met de bespaartips en het alerter zijn in het verbruik bespaar je gauw zo’n 200 per jaar. Maar de energiekosten van andere energieleveranciers vergelijken doet ook weer een extra duit in het zakje.

Hoeveel ga jij besparen?

Gemiddeld bespaar je met het vergelijken van de energiekosten op jaarbasis €400 dan spreek je dus van een besparing van 600 euro op je energierekening. Door over te stappen zul je binnen 8 weken minder gaan betalen aan energiekosten. Overstappen kost geen geld mits de einddatum van je energiecontract in zicht is. Kies daarom voor een looptijd van 1 jaar waardoor u geen overstapvergoeding hoeft te betalen.

Plaats een reactie