Pas op: we gaan meer voor onze energiekosten betalen in 2017

Ja u leest het goed: De energiekosten zullen duurder worden voor ons in 2017. En dit heeft te maken met een aantal verhogingen. Ten eerste: De gasprijzen zijn gestegen waardoor we op jaarbasis al 20 euro extra moeten betalen voor onze gaskosten. Maar ook de transportkosten zullen een verhoging ondergaan maar de precieze hoogte is nog niet bekend.

energiekosten-2017

Delta energie verhoogd variabele tarieven per 1 januari 2017

Energieleverancier Delta is als eerste begonnen met het verhogen van de variabele tarieven waardoor consumenten per 1 januari 2017 meer gaan betalen. Welke energieleveranciers volgen is nog niet duidelijk maar er word verwacht dat de rest zijn tarieven ook zal gaan verhogen. Sinds 2013 betalen we opslag duurzame energie, dit is bedoeld om de SDE+ te voorfinancieren. Deze opslag zal met ruim 30% omhoog gaan.

Meer verhogingen op komst waardoor energiekosten duurder worden

Houdt er dus rekening mee dat de energiekosten met beide verhogingen met zo’n €36 extra zullen toenemen. Misschien is dat een bittere pil vooral omdat de energiekosten de laatste jaren juist gedaald waren waardoor we minder hoefden te betalen. Toch kunt u daar zelf ook nog genoeg aan doen. Lees nogmaals het bericht waarom je een hoge energierekening moet voorkomen en pas deze tips toe.

Wees verstandig en start weer met energiekosten vergelijken

Vergelijk verstandig energie door te kiezen voor een 1 jarig energiecontract, zo kunt u steeds weer overstappen na dat jaar. Het kan goed zo zijn dat uw energiekosten een stuk goedkoper kunnen door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier en houdt van tijd tot tijd de actuele energiekosten in de gaten om te besparen op uw energierekening wanneer dat mogelijk is.

Overstappers energie zetten energieleveranciers toe tot gezonde concurrentie en goede service

De Autoriteit Consument & Markt vindt het belangrijk dat consumenten de voordelen van het energie vergelijken kunnen ervaren. Daarom raden zij u ook aan om eens in de zoveel tijd over te stappen. Uit hun onderzoek is dan ook gebleken dat tenminste één op de zeven huishoudens jaarlijks wisselt van energieleverancier. Dus stel uzelf eens de vraag waarom u nog teveel zou betalen als het zo gemakkelijk goedkoper kan? Juist! Er is geen enkele reden om zoveel voor energie te betalen.

Plaats een reactie