IJskelder voor opslag van energie

Een kelder met ijs zou ervoor moeten zorgen dat warmte in de zomer kan worden opgeslagen. Dat kan vervolgens in de winter weer worden gebruikt. Het is een van de maatregelen om de studentenwoningen van Studentenhuisvester SSH& energiezuiniger te maken.

Het aankomende jaar gaat Studentenhuisvester SSH& investeren in energiebesparing van diverse (studenten)woningen in Nijmegen. Verscheidene complexen worden daarmee energieneutraal. Zo plaatst het bedrijf ruim 1.300 zonnepanelen op de verschillende appartementen. Momenteel heeft in de instelling al zo’n 2.000 zonnepanelen op de daken.

IJskelder

Een van de complexen, Doddendaal met 146 kamers in het centrum van Nijmegen, krijgt een ijskelder. Een ijsbuffervat in de kelder van het gebouw zou hetzelfde werken als een koelkast. De warmte wordt via de zonnecollectoren op het dak naar binnengehaald en wordt tijdens de zomermaanden opgeslagen in de ondergrondse buffer. Als er meer warmte nodig is, in koudere periodes, kan dat uit de buffer worden gehaald. Er komt vervolgens warmte vrij, wat kan worden gebruikt voor de verwarming van kamers.

Daarnaast bekijkt de woonorganisatie ook naar de andere panden. Mogelijk wil men hier ook gebruikmaken van deze technologie.

Wilt u ook besparen op uw energielasten? Start vandaag nog met energie vergelijken en bespaar ook op uw energielasten.

Plaats een reactie